۱ اسفند ۱۳۹۲، ۱۰:۵۶

مقصودی:

9 درصد حریق در رشت مربوط به واحدهای صنفی است

9 درصد حریق در رشت مربوط به واحدهای صنفی است

رشت – خبرگزاری مهر: مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر رشت گفت: در حال حاضر 9 درصد مجموع حریق‌های این شهر مربوط به واحدهای صنفی است.

علی مقصودی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بازدید سازمان آتش نشانی از واحدهای صنفی شهر رشت به منظور کنترل رعایت مباحث ایمنی طی سال های 1369 تا 1389 انجام می‌شد.

وی اظهارداشت: متاسفانه اتاق اصناف استان با کم توجهی به مقوله ایمنی همکاری لازم را با سازمان آتش نشانی برای بازدید رسمی این سازمان از واحدهای صنفی ندارد درحالی که بر اساس ماده 17 قانون نظام صنفی، افراد صنفی مکلف هستند قوانین و مقررات جاری کشوراز جمله قوانین و مقررات صنفی، انتظامی، بهداشتی، ایمنی، حفاظت فنی و زیبا سازی محیط کار و دستورالعمل های مربوط به نرخ گذاری کالاها و خدمات را که از سوی مراجع قانونی ذیربط ابلاغ می شود، رعایت و اجرا کنند.

بازدید از واحدهای صنفی بصورت رسمی میسر نشده است

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت گفت: از آنجایی که آتش سوزی در واحدهای صنفی شهر رشت آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده و بازار رشت حریق خیزترین نقطه این شهر است لزوم بازدید از واحدهای صنفی ضروری است.

وی متذکر شد: هم اکنون 9 درصد از مجموع حریق های پنج ساله سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت مربرط به واحد های صنفی در این شهر است.

مقصودی تاکید کرد: انجام بازدید ایمنی جزء انجام کار بیشتر برای آتش نشانی سودی ندارد ولی برای حفظ جان و مال مالکان واحدهای صنفی، کارگران مشغول به کار در این واحد ها و شهروندان بسیار حائز اهمیت است و قابل قیمت گذاری نیست اما جای بسی تعجب است.

وی اذعان داشت: در حالیکه 27 هزار و 749 واحد صنفی در شهر رشت فعالیت می‌کنند ولی تعداد پرسنل سازمان آتش‌نشانی رشت 264 نفر است که باید پاسخگوی وقوع حوادث در این شهر باشند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی رشت متذکر شد: بازار رشت به لحاظ تاریخی، اجتماعی و فرهنگی حائز اهمیت و تاثیر گذار است بنابراین امنیت بازار باید حفظ شود.

وی با بیان اینکه 47 مشکل از نظر ایمنی در بازار شهر رشت شناسایی شده است، گفت: این 47 مشکل در وقوع حریق، گسترش حریق و ایجاد مانع در رسیدن آتش نشانان به محل حادثه تاثیرگذار هستند.

مقصودی اشاره کرد: سازمان آتش نشانی رشت به 25 نفر از نگهبانان بازار شهر رشت آموزش های لازم را برای پیشگیری از وقوع حریق و مواجهه با حریق ارائه داده است.

وی با بیان با بیان اینکه برای حفظ ایمنی بازار شهر رشت سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعیین شده است، تصریح کرد: هرکدام از این برنامه‌ها دارای بیش از 15 تا 20 بند است که باید اجرایی شوند تا از بعد ایمنی بازار به ثبات برسد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی اذعان داشت: این برنامه ها تاکنون به تصویب نرسیده است اما بعد از تصویب برای اجرای آن پلیس راهور، ادارات شهرسازی، میراث فرهنگی، سازمان آتش نشانی و اتاق اصناف نقش خواهند داشت.

قفل بودن در پاساژها و کاروان سراها موجب تاخیر در عملیات می شود

وی در ادامه قفل بودن در پاساژها و کاروان سراهای شهر رشت را از مشکلات آتش نشانی این شهر عنوان کرد و گفت: طی بازدیدهایی که بعد از نیمه شب از سوی آتش نشانی از پاساژها و کاروان سراهای شهر رشت صورت گرفته است اکثر درهای ورودی پاساژها و کاروان سراها از داخل قفل هستند و درصورت بروز حریق های احتمالی امکان بریدن قفل و ورود به آن محل ها مقدور نیست.

مقصودی تاکید کرد: با توجه به اهمیت دسترسی آتش نشانان به کانون حریق در حداقل زمان ممکن، قفل بودن در پاساژها و کاروان سراها از داخل  موجب تاخیر در عملیات آتش نشانی در هنگام وقوع حریق می شود.

وی ادامه داد: اقدامات متعدد دیگری از قبیل بازدید از پاساژها و موانع پیش روی آتش نشانی درهنگام وقوع حریق مانند وجود سایه بان ها، تابلوها، میله های عمودی و غیره بصورت مستمر از سوی این سازمان صورت می گیرد و بررسی و پیگیری های لازم نیز در این راستا انجام می شود.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر رشت بیان داشت: اگرچه ایمنی یک پدیده مطلق و کامل نیست و در ایمن ترین شرایط هم، ناایمنی می تواند وجود داشته باشد اما برای حفظ جان و مال شهروندان و کاهش خطرات جانی و مالی ناشی از حریق رعایت مباحث ایمنی در بازار ضروری است.

کد خبر 2240251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha